Advertisement

Bilinmeyen Sinemalar Film Festivali, Dışişleri Bakanlığının İstanbul'da 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği ''4. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'' kapsamında gerçekleştirilecek.

Festivalde Butan, Senegal, Burkina Faso, Bengaldeş'in de aralarında bulunduğu ülkelerin kültürel değerleri, sinemalarıyla gün ışığına çıkacak. Festivalde, Afrika, Asya ve Amerika kıtalarından adı çok duyulmayan ülkelerin sinemaları İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Filmler Beyoğlu Sineması, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Kadıköy Moda Sineması'nda ücretsiz olarak seyredilebilecek. Festivalde, 35 film gösterilecek.

Filmleri gösterilecek ülkeler, kişi başı milli gelirlerinin 750 doların altında olması özelliğini taşıyor. Ekonomik az gelişmişlik kıstası gözetilerek sınıflandırılmış ve ''en az gelişmiş ülkeler'' kategorisinde sayılan bu ülkelerin 33'ü Afrika, 14'ü Asya, biri de Amerika kıtasında bulunuyor.

Festival toplumsal hafıza, güncelin izinde, belgesel gözü, panorama, derin bakış olmak üzere beş ana bölümden oluşuyor. Festivalde ülkelerin tarihi perspektifi içinde kültürel dokularını işleyecek yapımların yanı sıra güncel sorunlarını da dile getirecek filmler yer alacak.