Advertisement
SEYAHAT ABONE OL

Amasya'da, Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kent merkezinden geçen Yeşilırmak'ta rafting keyfi yaşanıyor.

''Amasya Tamimi''nin yayımlanmasının 92. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Festival kapsamında kenti ikiye ayıran ve tarihi Yalıboyu evlerinin bir ''Gerdanlık'' gibi süslediği Yeşilırmak'ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Amasya Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekiplerinin aldıkları güvenlik önlemleri altında rafting yapılıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla Yalıboyu evlerinin manzarası eşliğinde yapılan raftingde, heyecanlı dakikalar yaşanıyor.

15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapçak, Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Deniz, PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık, İş-Kur İl Müdürü Cavit Bayrak'ın da aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşların yetkilileri, Gençlik Merkezi üyesi gençler ile yaklaşık 30 kişilik grup 6 kilometrelik bir parkurda rafting heyecanı yaşadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Kapçak, Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri kapsamında, son yıllarda Yeşilırmak'ta rafting turları düzenlediklerini ve bu organizasyonların ilgi gördüğünü ifade etti.

Amaçlarının, Yeşilırmak'ın spor yoluyla da turizme katkı yapmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kapçak, Amasya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerini de öne çıkarmak istediklerini kaydetti.