Advertisement

Asya hisse senetleri, Çin'in ekonomiye daha fazla destek vermeyi planladığına ilişkin sinyallerin etkisiyle, ABD ve Avrupa hisse vadelileriyle birlikte yükseldi. Petrol tırmandı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri göstergesi yüzde 1 civarında yükseliş kaydetti. Çin'in nakit enjeksiyonu ve hava yolu şirketlerinin birleştirilmesi gibi seçenekleri değerlendirdiği şeklindeki haberler yükselişte etkili oldu. Yen sınırlı düşüş kaydederken Japonya ve Avustralya hisseleri yükseldi. ABD Hazine tahvilleri kazançlarını korudu. Yuan 7 seviyesinden zayıf işlem görmeyi sürdürerek endişelerin devam ettiğini işaret ediyor. Wall Street Salı günü bir miktar düşüşle kapattı. Apple Inc. seans içi en düşüğünün üzerinde kapattı. Elektronik üreticisinin satışlarının tahminleri karşılamayacağı uyarısı dün Asya'daki satış dalgasını tetiklemişti.

Euro, Almanya yatırımcı güveninin sert düşmesinin ardından 2017'den beri en zayıf seviyesine yakın işlem görüyor. Petrolün varili New York'ta 52 dolar civarında alıcı buluyor.

Salgın ile ilgili son haberler Hubei eyaletinde Salı günü ölümle sonuçlanan 132 yeni koronavirüs vakası rapor edildiği yönünde. Çin ana karasında ölümle sonuçlanan toplam vaka 2,000 oldu. Güney Kore'de 15 vaka bildirildi, toplam vaka sayısı 46'ya çıktı.

Sydney'de UBS Asset Management tahvil birimi yöneticisi Anne Anderson, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Virüsün etkisini ele almak önemli; büyümede kalıcı bir düşüş beklemiyoruz. Mali – parasal politika kombinasyonu ve gelecek aylarda bunu aşacağımıza ilişkin inanç hala sağlam zeminde olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi TSİ 13:33'te yüzde 0.7 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 arttı.
S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 0.3 arttı. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.3 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 01. arttı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.7 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 düşüşle 110.04 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan 7.0079'dan alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi 1.0799 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.56'da kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.03'te tutundu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 1.1 yükselişle 52.60 dolar oldu.
Altın Salı günü yüzde 1.3 tırmanması sonrasında onsu 1,601.80 dolara geldi.