Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, yatırımcıların bu hafta yapılacak OPEC+ toplantısına odaklanması ve grubun üretim kesintilerine devam edeceği beklentileriyle kazançlarını korudu.

Batı Teksas Petrolü, pazartesi günü son iki haftanın neredeyse en yükseğinde kapattıktan sonra yüzde 0,3 yükseldi. Piyasalar aşılanmanın artmasıyla enerji talebinin yükselmesini beklerken ABD Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol ve Engelleme Merkezi ise vaka ve can kaybı sayılarının artmasıyla tehlikenin kapıda olduğunu söyledi.

Bu hafta petrolün yönü konusunda dikkatliyiz. OPEC+’ın üretim miktarında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken üyelerin yine de üretimi artırma ihtimali risk oluşturmaya devam ediyor. Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Howie Lee

Petrol, pandeminin hızını kaybetmesiyle dördüncü çeyreği de yükselişle kapatmaya doğru ilerliyor. OPEC ülkeleri ise perşembe günü toplanarak Mayıs ayı ve sonrası için nasıl bir politika izleyeceklerine karar verecekler.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,3 yükselişle varil başına 61,73 dolara yükseldi.

Mayıs vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,3 değer kazanarak varil başına 65,16 dolara ulaştı.