Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Londra merkezli araştırma şirketi Metals Focus Ltd.'ye göre altında ayı piyasası sona ererek, değerli metali onz başına 1,350 dolara taşıyacak yükselişin kapısını araladı.

E-posta yoluyla Perşembe günü “ilk çeyrekte görülen yatırımcı algısındaki değişim, büyük olasılıkla önce sertleşerek takip eden aylarda yumuşayacak” şeklinde açıklama yapan şirket, “merkez bankalarına olan güven sarsıldı ve küresel çaptaki negatif faiz oranlarına ilişkin giderek artan endişeler var” şeklinde fikir bildirdi.

Metals Focus, doların yukarı yönünün sınırlı olması ve ABD faiz artırımlarının yavaş bir tempoda gerçekleşecek olması nedeniyle, yatırımcıların altına yöneliminin gelecek aylarda da devam etmesini bekliyor. Madenlerden gelen arzın azalacağını belirten şirket, hurda altının da arzının düşüş gösterebileceğini ifade etti.

Bloomberg Emtia Endeksine göre bu yılın en iyi performans gösteren varlık olan altın, Çarşamba günkü Bloomberg verilerine göre yılbaşından bu yana yüzde 16 değer kazanarak onz başına 1,227.63 dolardan alıcı buldu.