Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Meksika Pesosu, FBI'nın Hillary Clinton'ın e-posta kullanımının suç teşkil etmediği yönündeki görüşünü sürdürdüğünü açıklaması ardından gelişen piyasa varlıkları ile birlikte değer kazandı.

Yatırımcıların Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkjanlık yarışını kazanma ihtimalini ölçmesinde önemli bir gösterge olan Meksika Pesosu, dolar karşısında yüzde 1.8 değer kazanarak 24 gelişen piyasa parası arasında en güçlü yükselişi kaydetti.

Güney Kore Wonu, düzenleyici kurumun gerekli olması durumunda piyasayı istikrara kavuşturmak için önlem alacağını açıklaması ardından yükseldi. Gelişen piyasa hisse senetleri göstergesi, Tayvan hisselerinin güçlü yükselmesi ve Hindistan hisse senetlerinin kayıplarını durdurması ile, üç ayın düşüğünden yükseldi.

Singapur'da Standard Chartered Plc Döviz stratejisti Divya Devesh, “FBI açıklaması risk algısı açısından olumlu oldu. ABD seçimlerine ne kadar yakın olduğumuz düşünülürse, belirsizlik dikkate alındığında yatırımcılar hala bir miktar tedbirli davranıyor” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saatiyle 11:36'da yüzde 0.1 yükseldi.