Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın yatırımcıları ekonomik teşvik planının detayları hakkında bilgilendirmesi sonrasında, Çarşamba günü yen karşısında 114.25'e kadar geriledi. ABD parası, ardından yen karşısındaki kayıplarının bir kısmını geri almasına karşın, 115 seviyesinin altında kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, piyasanın Trump'ın seçim galibiyetinden bu yana dolarda görülen yükselişin aşırı olup olmadığını değerlendirmesiyle, 3 Ocak'ta zirve görmesinin ardından yaklaşık yüzde 1.6 geriledi. ABD'De gösterge tahvilin faizi, Çarşamba günü Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından kayıplarını ikinci güne taşıdı.

Tokyo'da Australia & New Zealand Bank Group Ltd. Japonya Döviz ve emtia satış birimi yöneticisi Shigeki Yoshitoshi, “Dolar/yen tarafında hava pek iyi değil. Donald Trump'ın konferansında çok önemli bir şey yoktu; bu nedenle para politikasının somut detayları 20 Ocak'ta (Trump'ın) resmi olarak göreve başlamasına kadar beklemek zorunda kalacak gibi görünüyor. Poziyonların kademeli olarak çözülmeye devam etmesi riski bulunuyor” dedi.

Dolar/yen paritesi, TSİ 07:45'te yüzde 0.62 ekside 114.70 seviyesinden işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.28 gerileyerek 1,261.30 puan oldu.