Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Euro, Hollanda seçimlerinde bir sandık çıkış anketinin İslam karşıtı Geert Wilders'in partisinin Başbakan Mark Rutte'nin partisinden önemli ölçüde geride kalacağını işaret etmesi ardından bir aydan uzun bir sürenin zirvesine yakın seviyelerden işlem gördü.

Euro, Fed'in faiz artrımı temposuna ilişin projeksiyonunu değiştirmemesi ardından kazançlarını genişleterek, Çarşamba günü dolar karşısında Haziran ayından bu yana görülen en güçlü yükselişini kaydetti. Rutte'nin Liberal Parti'sinin 150 sandalyeli alt mecliste 3 saldalye alması beklenirken, Wilders'in Özgürlük Partisi'nin 20 sandalye aması bekleniyor. Perşembe günü erken saatlerde sayımların yüzde 90'ın üzerindeki bir bölümü tamamlandı.

Tokyo'da “Hollanda seçimlerinin ardından Fransa seçimlerine yönelik endişelerin tırmanması düşük bir ihtimal.” diyen Barclays Securities Japan Ltd. kıdemli Döviz stratejisti Shinichiro Kadota, “Sandık çıkış anketlerinin iktidar partisinin kazandığını işaret etmesi FOMC sonrası dolar satışına bağlı euronun yükselişini destekledi.” şeklinde görüş bildirdi.

Euro, Perşembe günkü işlemlerde Tokyo saatiyle 12:27'de dolar karşısında 1.0728 seviyesinden işlem gördü. Parite, Çarşamba günü 1.0746 ile 7 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmişti.