Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcılar İngiltere'deki başkanlık seçimlerine ve beklentilerin altında kalan verinin ABD faiz oranlarının gidişatına olan potansiyel etkilerine odaklanırken 7 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı, dolar zayıfladı.  

Spot altın yüzde 0.8 kadar yükselerek ons başına 1,289.95 dolara kadar çıktıve 19 Nisan'dan bu yana olan en yüksek seviyesine geldi. Spot altın, Londra saatiyle 10:34'te 1,288.27 dolardan işlem gördü. 

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1'lik düşüşle Ekim ayından bu yana olan en düşük seviyesinden kapanmaya yöneldi. 

Saxo Bank A/S emtia stratejisi müdürü Ole Hansen, "Yumuşak seyreden enflasyonun haricinde, altın boğaları, güncel gelişmelerin değerli metallere olan desteğinin giderek arttığını düşünüyor" dedi ve "ABD'de zayıf gelen istihdam verisi, 14 Haziran'da yapılacak Fed toplantısında güvercin bir tutum takınılması potansiyelini artırıyor. Avrupa Merkez Bankası toplantısı, İngiltere'deki seçimler ve Comey'in vereceği ifade, Perşembe günü gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.