Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Charlottesville'deki olaylara yönelik yorumlarının yankılarının sürmesiyle, yen karşısındaki kayıplarını üçüncü güne taşıdı. Trump'ın ekibini ve ekonomi gündemini koruyabileceğine yönelik endişeler doların kayıplarında etkili oldu.

Yen, önemli paralar karşısında değer kazandı ve altın, İspanya'daki terör saldırısının güvenli varlık talebini artırmasıyla iki günlük kazançlarını korudu. Trump'ın üsr düzey ekonomik danışmanlarından eski Goldman Sachs yöneticisi Gary Cohn'ın istifa edebileceğine yönelik spekülasyon finansal piyasalarda Perşembe günü görülen çalkantıda etkili oldu. Ardından Cohn'ın görevde kalacağına yönelik gelen haberler piyasalarda geçici bir sakinlik sağladı.

“Diğer yandan dolar büyük bir ihtimalle piyasaların Washington'da en kötü durumu fiyatlamaya yönelecek olmasıyla birlikte güçlenecek” diyen AMP Capital Investors Ltd.'de dinamik bir yatırım fonu yöneticisi olan Nader Naeimi, riskten kaçış eğiliminin yeni güçlü tutacağını ve bu nedenle piartienin dar bir aralıkta dalgalanmasını beklediğini belirtti.

Dolar/yen paritesi 109.28 ile seans içerisindeki en düşük seviyesini görmesinin ardından TSİ 08:45'te yüzde 0.15 düşerek 109.40'tan işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüde 0.0.7 düşerek 1,161.20 puan oldu.