Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, hisse senedi piyasasının ralli yapması ve yüksek tahvil faizlerinin talebi azaltması ve ons başına 1,300 dolardaki psikolojik seviyenin üzerinden kapatamamasının beklentileri bozmasının etkisiyle yatay seyretti.

Spot altın, Çarşamba günü değişmeden kapandıktan sonra Singapur saati ile 12:24'te 1,297 dolar civarında seyrediyordu.

Fiyatlar son bir haftada gün içinde 1,300 doları aştı ancak bu seviyenin üzerinde kapatamadı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.2 düştükten sonra bugün yüzde 0.1 daha geriledi.

Küresel hisse senetlerindeki ralli, ekonomik büyümenin süredüğüne ilişkin güven ve ticaret savaşına ilişkin endişelerin azalmasının etkisiyle devam ediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin Çarşamba günü yüzde 0.9 tırmanarak 12 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından yüzde 0.5 yükseldi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Çarşamba günü 4 baz puan yükseldikten sonra yüzde 2.97 seviyesi civarında seyreiyordu.

IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Altın için şimdilerde sinyaller karışık," dedi ve "Yatırımcılar gelecek hafta düzenlenecek merkez bankası toplantılarını ve ABD-Kuzey Kore zirvesini bekliyor. "Umuyorum gelecek hafta mevcut dar banttan çıkarız, ancak şimdilik yon konusunda konuşmak için fazla bir şeyimiz yok" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcılarının çoğu 12-13 Haziran'daki toplantıda faiz artırımına gidilmesini bekliyor.

Avrupa Merkez bankası'nın (AMB) gelecek haftaki toplantısı tahvil alım programının geleceği için kriztik öneme sahip.

Diğer değerli metallerden, gümüş yüzde 0.1 düşerken, platin fazla değişmedi ve palladyum Çarşamba günü ons başına 1,025.75 dolar ile 23 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 geriledi.