Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD'nin gümrük vergisi haberlerine ve bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerine çevirmesi ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı. Altın-gümüş rasyosu ise 1995'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve bu durum, beyaz metalin bir sıçramaya hazırlanıyor olabileceğini iişaret ediyor.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 07:18'de ons başına 1,201.65 dolara tırmandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü ve kayıplarını üçüncü güne taşıdı.

Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Altın bir çeşit bekle-gör modunda," dedi ve "ABD dolarındaki düzeltme ve yene gelen güvenli liman alımları bir miktar destek sağladı, ancak ticaret endişelerinden ve piyasa oyuncularının tarım dışı istihdam verisinin iyi çıkacağı konusunda umutlu olmalarından dolayı altının yukarı hareketini koruması zor" şeklinde görüş bildirdi.

Standard Chartered analisti Suki Cooper, Perşembe günü hazırladığı notta, "Altın fiyatlarının, 25 baz puanlık faiz artırımının beklendiği Fed'in Eylül toplantısının yaklaşması ile birlikte baskı altındaki seyrinin sürmesi bekleniyor" dedi.

Cooper, StanChart ekonomistlerinin Fed'in Aralık ayındaki toplantısında bir kez daha 25 baz puanlık artırıma gitmesini ve 2019'da ise 2 faiz artırımı daha yapmasını beklediğini belirtti.

Cooper ayrıca, piyasanın dikkatini ABD tarım dışı istihdam verisine çevirdiğini ve StanChart ekonomistlerinin bu verinin 195,000 artışla işgücü piyasasındaki gücün altını çizmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden;

Gümüş yüzde 0.1 düşerek Ocak 2016'dan bu yana en düşük seviye yakınındaki ons başına 14.1425 dolara indi ve son 13 haftada 12'ci kez haftalık kayba yöneldi. Altın-gümüş rasyosu ise 1995'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Platin bu hafta yüzde 0.4 yükseldi.

Palladyum bu hafta yüzde 0.8 geriledi ve üç hafta süren çıkışını durdurdu.