Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yenin Londra seansı boyunca defansif kalması ve euro ve sterlinin günün zirveleri yakınında seyretmesi ile birlikte erken saatlerdeki kaybını geri aldı.

Dolar Asya seansında, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin ABD'ye ticaret gerilimlerini azaltmak için kısa süreli bir ziyaret yapacağı haberi ile artan risk iştahı sonrası, yatırımcıların uzun pozisyonlarında kar realizasyonuna gitmeleri ile birlikte baskı altında kaldı.

Önemli pariteler yukarı yönde hareket etmelerine karşın Pazartesi günkü bandın içinde kalırken, dolar, Atlantik'te siyasi risklerin devam etmesi ile tekrar hız kazandı.

ABD para biriminin G10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Londra saati ile 09:42'de hafif yukarıda seyrederken, sterlin İngiltere'de istihdam verilerinin açıklanmasının ardından 1.29 seviyesinin altına geriledi.

Sterlin/dolar paritesi, Brexit müzakerecilerinin anlaşmaya varabilmek için tüm gece çalışmaları ile birlikte yüzde 0.5 yükselerek 1.2918 seviyesine kadar çıktı. İngiltere Başbakanı Theresa May, görüşmelerin son safhasının "çok zor" geçtiğini söyledi. Parite daha sonra, İngiltere'de ücret artışının 10 yılın en yüksek seviyesine yaklaşması ve bu durumun İngiltere Merkez Bankası'nın şimdilerde işgücü piyasasında atıl kapasite olmadığı yorumunu desteklemesine karşın kazancını geri verdi.

Euro/Dolar paritesi, yatırımcıların dikkatlerini İtalya'nın revize bütçe sunması için Avrupa Birliği (AB) tarafından verilen son tarihe vereceği tepkiye ve Brexit gelişmelerine çevirmeleri ile birlikte 1.1257'dei güniçi zirvenin yakınlarında kaldı.

Parite yüzde 0.1 yukarıda 1.1230 seviyelerindeydi.