Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de hisse senetlerine gelen sert satış dalgasından fazla etkilenmedi ve güçlü doların baskısı altında kalarak yatay bir seyir izledi.

Asya hisse senetleri, endişelerin özel sektör tahvil piyasasına da sıçradığı Wall Street'teki diğer bir sert düşüşün ardından tekrar ayı piyasası bölgesine girdi. Öte yandan, faiz artırımları konusunda defalarca dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, para politikasını daha da sıkılaştırmanın resesyonu tetikleyebileceğini söyledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.2 düştükten sonra Singapur saati ile 10:56'da fazla değişmeyerek ons başına 1,221.49 dolarda kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra yatay bir seyir izledi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi hafifçe yükselerek yüzde 3.07'ye çıktı.

ABD'de Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi 2018 yılındaki kazancını geri verirken, petrol bu yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankası Fed'i bir "sorun" olarak niteleyerek ve faizleri düşürmesi çağrısında bulunarak, Fed'e yönelik eleştirilerine bir yenisini ekledi.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Güçlü ABD doları altındaki kazançları sınırlıyor" dedi ve "Mevcut piyasa endişeleri yavaşlayan küresel ekonomi etrafında toplanıyor. Bu durum risk varlıkları üzerinde baskı oluşturuyor, ancak piyasalara varoluşsal bir sorun yaratmıyor. Bu nedenle altına güvenli liman alımları gelmiyor. Aynı zamanda, altının 1,200 doların üzerine yükselmesindeki önemli bir faktör artan enflasyondu ve büyüme endişeleri enflasyon beklentilerini azaltıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yatay seyrederken, platin fazla değişmedi ve palladyum geçen hafta ons başına 1,186.66 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra Salı günü yüzde 1.7 düşmesinin ardından yatay hareket etti.