Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın yatırmcıların gelecek haftaki görüşmeler öncesinde ABD – Çin ticaret gerginliğiyle ilgili daha fazla netlik beklerken yatay seyretti. Paladyum talebin yavaşlayacağı endişesiyle iki ayın en sert haftalık düşüşüne yöneldi.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, dünyanın en büyük iki ekonomisinin ticaret konusunda birbirinden “kilometrelerce uzakta” olduğunu söyledi. Diğer yandan Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow ise Başkan Donald Trump'ın görüşmeler konusunda iyimser olduğunu ifade etti.

Bloomberg'ün haftalık anketine katılan altın traderları ve analistler, yavaşlayan faiz artırımı temposu ve volatil hisse senedi piyasasının temel destekleyici unsurlar olmasıyla değerli metal için ardı ardına 11. haftada da yukarı yönlü beklentisini korudu.

Spot piyasada işlem gören altının onsu, Londra saatiyle 06:16'da yüzde 0.1 artıda onsu 1,282.20 dolardan alıcı buldu. Paladyum yüzde 0.1 düşerek haftalık kaybını yüzde 4.1'e taşıdı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.3 yükselmesi sonrasında haftanın son işlem gününde yüzde 0.1 düştü.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, altınla ilgili değerlendirmesinde Fed'in faizleri artırmaya devam etmesiyle birlikte metalin bu yıl büyük bir ihtimalle yatay kalacağını öngördüğünü belirtti.