Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, iki günlük düşüşün ardından, Asya'da tatil dolayısıyla düşük hacimli işlemlerle birlikte yatay seyretti. Palladyum değer kazandı.

Asya'da hisse senetleri, Çin, Hong Kong, Singapur, Tayvan, Güney Kore, Malezya ve Vietnam piyasalarının tüm hafta boyunca ya da haftanın bir kısmında Ay Takvimine Göre Yeni Yıl tatili dolayısıyla kapalı olmasından dolayı durgun bir seyir izledi.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.4 düştükten sonra yüzde 0.1 yükselerek, Singapur saati ile 10:00'da ons başına 1,312.75 dolara çıktı. Metal Perşembe günü 1,326.33 dolar ile Nisan sonundan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Fiyatlar dolarda son dönemde görülen güçlü seyir altını tutuyor, ancak riskten kaçınma eğiliminin halen sürmesinden dolayı, fiyatlar düşük seviyelerde taban buluyor" dedi ve "ABD-Çin arasındaki görüşmeler yakından izleniyor. Çin'den bu hafta bir miktar fiziki talep gelebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yatay seyrederken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.3 yükseldi.

Piyasa izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Anlaşmaya varılması ya da ABD'nin tarifeleri artırması için son tarih olan 1 Mart'a 1 aydan az bir süre kala, ABD yönetimi içinde ve dışındaki sertlik yanlıları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından, boş vaatlerle oyalandığı ve kandırıldığını düşünüyor.

*Dolar, Cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin tahminleri aşarak son bir yılın en büyük artışını göstermesinden destek buldu.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.4 düştükten sonra yatay seyretti.