Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD – Çin ticaret müzakerelerine ilişkin belirsizlik ve yavaşlayan küresel büyüme endişelerinin etkisiyle güvenli varlık talebinin artmasıyla iki haftanın zirvesine yakın seviyelerde tutundu.

Küresel büyüme endişeleri Avrupa Komisyonu'nun Perşembe günü bölge ekonomileri için büyüme tahminlerini düşürmesiyle güçlendi. Avrupa Komisyonu Euro Bölgesi'nin hem bu yıl hem de gelecek yıl için büyüme tahminlerinde aşağı yönlü sert revizyona gitti.

Yatırımcıların küresel büyüme kaygıları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret anlaşması için 1 Mart'tan önce görüşme planlamadığını söylemesiyle daha da arttı.

Bank of Singapore Döviz stratejisti Moh Siong, “Dolar küresel büyüme endişelerinden ve dış faktörlerden destek buluyor. Piyasalar hangi politika önlemlerinin küresel büyümeye istikrar getirebileceğini görmek için bekliyor. O zamana dek doların zayıfladığını görmek zor.” dedi.

ABD Doları'nın altı önemli para karşısındaki değerini ölçen Dolar Endeksi (DXY) TSİ 10:50'de yüzde 0.08 yükselişle 96.580 puana çıktı. Gösterge endeks ardı ardına altıncı seansta da yükseldi. Endeksin yükselişinde, ağırlığı yaklaşık yüzde 58 olan euronun zayıf seyri etkili oluyor.

Reuters