Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Merkez Bankası, Bank of Korea üçüncü ayda da Won'un değerlenmesini engellemek ve enflasyona karşı tampon görevi görebilmesi amacıyla borçlanma faizlerini değiştirmedi.

Banka'nın müdürü Kim Choong Soo ve Yönetim Kurulu, bugün Seul'da yaptığı açıklamada, yedi günlük geri satın alma faizlerinin %2.25'te bırakıldığını söyledi.

Görüşü alınan 10 Bloomberg ekonomistinin 6'sı bu kararı öngörmüştü. Geri kalanları ise, Temmuz'daki %2'lik rekor düşürmenin ardından, 0.25 puanlık bir artış bekliyordu.

Won'un geçtiğimiz 3 ay içinde dolar karşısındaki yüzde 8'lik değer artışı, Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisinin dış ticaret kazancını riske atıyor.

JP MOrgan ekonomistlerinden Lim Ji Won, Kore Merkez Bankası'nın, diğer merkez bankaları politikalarını gevşetirken, faizlerini artıramayacağını belirterek, önümüzdeki aylarda yine de bir yükseliş beklenebileceğini ifade etti.

Lim borçlanma maliyetlerinin halen çok düşük seviyede olduğu göz önünde bulundurulunca, bu faiz yükselişinin ancak G20 Zirvesi'nin ardından Won'un istikrara kavuşması halinde gerçekleşebileceğinin altını çizdi.