Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye'nin mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi Temmuz ayında aylık bazda yüzde 4.3 artaraken yıllık bazda yüzde 1.2 geriledi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, sanayi üretiminin söz konusu dönemde aylık yüzde 1.4 artması ve yıllık yüzde 2.6 gerilemesi bekleniyordu.

Haziran ayı verisi aylık bazda yüzde 3.7 düşüştyen yüzde 3.5 düşüşe, yıllık bazda ise yüzde 3.9 düşüşten yüzde 3.7 düşüşe revize edildi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %3,2 ve imalat sanayi sektörü endeksi %4,7 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,5 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri  incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,4 azaldı.

 

Kaynak: TÜİK