Advertisement

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanan rövanş karşılaşması golsüz berabere tamamlandı. Bu sonuçla ilk maçı 3-0 kazanan Hırvatistan, finallere katılmaya hak kazandı.

5. dakikaka gelişen Türkiye atağında Selçuk İnan'ın savunmanın arkasına gönderdiği topa kimse dokunmayınca top direğe çarparak tekrar oyun alanına döndü. Kazım'ın vuruşunda kaleci Pletikosa gole izin vermedi.

15. dakikada Hırvatistan'da Srna'nın sağ taraftan kullandığı korner vuruşunda Simuniç'in kafayla dokunduğu top az farkla auta gitti.

21. dakikada Srna'nın sağ taraftan ceza alanına ortaladığı topa Oliç kafayla vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

27. dakikada gelişen Hırvatistan atağında Pakitiç ile verkaç yaptıktan sonra kendi topuyla sol çizgiye kadar inen Modriç'in yerden set şutunda kaleci Sinan gole izin vermedi.

35. dakikada hızlı gelişen Hırvatistan atağında Oliç'in ceza alanına gönderdiği pasta Mandzukiç, topu önce düzeltti ve ardından kötü bir vuruş yapınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.

42. dakikada Oliç'in ceza alanı içinden dışarıya doğru çıkardığı topa Srna'nın yerden sert şutunda top kale direğinin yanından auta çıktı.

Maçın ilk yarısı golsüz berabere bitti.

63. dakikada gelişen Türkiye atağında savunmanın arkasına derinlemesine gönderilen topu Kazım takip ederken, kaleci Pletikosa ceza sahası dışına kadar çıkarak topu uzaklaştırdı.

64. dakikada Pranjiç'in sol taraftan kaleye doğru gönderdiği top savunmaya çarparak kornere gitti.

65. dakikada gelişen Türkiye atağında Hamit'in uzaktan sart vuruşunda top direğinin dibinden auta çıktı.

67. dakikada Hırvatistan'ın bulduğu pozisyonda Rakitiç'in yerden sert vuruşunda kaleci Sinan, yerden gelen topu uzanarak kornere çeldi.

77. dakikada hızlı gelişen Hırvatistan atağında Mandzukeç ile paslaşan Rakitiç, ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Rakitiç'in açısını kapatan kaleci Sinan topa son anda dokunarak kornere gönderdi.

83. dakikada Rakitiç'in vuruşunda savunmaya da çarpan top az farkla üstten auta gitti.

Maç golsüz berabere tamamlandı.

Stat: Maksimir

Hakemler: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia xx, Bertino Cunha Miranda xx, Ricardo Jorge Ferraira Santos xx (Portekiz)

Hırvatistan: Pletikosa xx, Vida xx, Schildenfeld xx, Simuniç xx, Pranjiç xx, Srna xx, Modriç xx, Vukojeviç xx (Dk. 88 Da Silva ?), Rakitiç xx, Oliç xx (Dk. 62 Perisiç x), Mandzukiç xx (Dk. 78. Jelaviç x)

Türkiye: Sinan xx, Serkan x, Egemen xx, Ömer x, İsmail x, Hamit Altıntop xx, Selçuk Şahin x, Selçuk İnan x, Caner x (Dk. 36 Gökhan Töre x), Umut x (Dk. 71 Halil x ), Kazım xx

Sarı Kartlar: Dk. 5 Caner, Dk. 23 Serkan, Dk. 45 1 Egemen, Dk. 59 Hamit, Dk. 81 Selçuk İnan (Türkiye), Dk. 15 Vida, Dk. 45 1 Mandzukiç (Hırvatistan)

-Hiddink: -''(İstanbul'a) Belki dönmem. Bugün bunu gözden geçireceğim''-

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, ''Hırvatistan maçı benim son maçım olabilir'' dedi.

Hollandalı teknik, Hırvatistan maçından sonra düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin ''Türkiye ile son maçınız mı?'' sorusuna Hiddink, ''Bu benim son maçım olabilir'' diye yanıt verdi.

''İstanbul'a dönecek misiniz? Sözleşmenizde tazminat var mı? sorusuna da Hiddink, ''Belki dönmem, bugün bunu gözden geçireceğim. Tazminat konusunu ise asbaşkana, başkanvekillerine sormak lazım'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Başarısızlığı neye bağlıyorsunuz?'' sorusuna da Hiddink, şu yanıtı verdi:

''Başarısızlık diyememem. Gerçekçi bir şekilde rakibe ve bizim takıma bakınca bu sonuca başarısızlık demek haksızlık olur. Cezalı oyuncuların fazla oluşu ve sakatlıklardan dolayı zorunlu değişiklikler yapıldı. Siz de bu oyundan gurur duyabilirsiniz. Maçın her dakikasında gol arayan bir takım vardı. Ben de takımın bugünkü oyunuyla gurur duydum. Bugün takım kendini yüzde 100'ün üzerine çıkaran bir performans sergiledi.''

''Bugüne kadar yaptığınız görevlerde en çok neden pişmanlık duydunuz? Bugünkü yapılan değişikliği neden bu kadar beklediniz?'' sorusuna da Hollandalı teknik adam, ''Hiç pişmanlığım yok. Benim göreve geldiğimde Mahmut Özgener ile çeşitli projeler konuştuk. Bunlar arasında takımın gençleştirilmesi vardı. Ben görevim süresince Türkiye ve Avrupa'da futbolcular baktım. Günlük haberlerle uğraşan basını ilgilendirmese de 2013 Dünya Kupası takımının temelini oluşturmaya çalıştık'' yanıtını verdi.

''Son maçım diyorsanız İngiltere'ye dönüş mümkün mü?'' sorusuna da Hiddink, ''Ben henüz gelecekle ilgili karar vermedim. Chelsea'de iyi zamanlar geçirdim. Şu an yeni bir başlangıç için çok erken. Biraz dinleneceğim'' diyerek yanıtladı.

''Başarısızlıkta sıkıntının'' ne olduğunun sorulması üzerine de Hiddink, şunları söyledi:

''En iyi faktör gençlerin eğitimi. Bu kolay değil. Bu hedeflerimizden biriydi. Günlük işler ve siyasetten bağımsız uzun projeler üretilmeli. Önümüzde Fransa, Almanya ve Hollanda örnekleri var. Federasyonlar onlardan ne istiyor, onlara bakmak lazım. Ciddi bir organizasyon yapılırsa Türkiye bütün önemli organizasyonlara katılacak duruma gelebilir. Şu an tesadüfi başarılarla oluyor. Ama bütün temel kulüplerde başlıyor.''

Hırvatistan Milli Takımını da tebrik eden Hiddink, ''Aslında biraz kıskanıyorum da... Bizim takımdaki genç oyuncular için Avrupa Şampiyonası çok iyi olacaktı. Kadromuzda yaptığımız bu değişikle genç oyuncularla daha iyi sonuçlar alabilirdik. Oyuncularımız kendini gösterebilirdi'' dedi.

Emekli olmayı şu aşamada düşünmediğini ifade eden Hiddink, ''Takımlarla günlük olarak ilgilenmek beni cezbeder. Ya da menajerlik olabilir'' diyerek sözlerini tamamladı.

-Biliç: 'Gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'yi 3 farkla yenecek kadar daha iyi değiliz-

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Slevan Biliç, ''Gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'yi 3 farkla yenecek kadar daha iyi değiliz'' dedi.

Türkiye ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Biliç, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından Türkiye'de görev yapmayı düşünüp düşünmediğine yönelik bir soruya ''Şu anda sadece Avrupa Şampiyonası'na odaklandım. Fakat Türkiye'nin ilgimi çektiğini birçok kez söylemiştim. Bu ülkenin benim için enteresan ülke olduğunu söylemiştim'' yanıtını verdi.

Bu akşamki maçta da Türkiye'den daha iyi oynadıklarını düşündüğünü ifade eden Biliç, ''Gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'yi 3 farkla yenecek kadar daha iyi değiliz. Bütün bu maçların arasında bu akşamki skor benim için en tatlı galibiyettir'' diye konuştu.

-''İntikam sadece medya için ilginç bir hikayeydi''-

Medyada yer alan, 2008'deki maç için Türkiye'den intikam aldıklarına ilişkin iddialara da değinen Slaven Biliç, ''İntikam sadece medya için ilginç hikayedir. Biz Türkiye'yi play-off'ta sadece en iyi rakip olduğu için istemedik. Oyuncularımız Almanya ve İspanya gibi ülkelerde birlikte oynuyorlar ve arkadaşlar'' dedi.

Biliç, Avrupa Şampiyonluğunu kazanmayı düşündüklerini de belirterek, ''Hiç bir takım Avrupa Şampiyonası'na sadece orada bulunmak için gitmez'' dedi.

-Hiddink Hırvatistan'da kaldı-

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, milli takım kafilesinden ayrılarak ülkesi Hollanda'ya gitmek için Hırvatistan'da kaldı.

Milli takımın Hırvatistan ile yaptığı maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, takımdaki görevinden ayrılacağına yönelik mesajlar veren Hiddink'in bu gece Türkiye'ye dönecek olan Türk Milli Takım kafilesinde yer almadığı öğrenildi. Takımın Maksimir Stadı'ndan ayrılışı sırasında Hiddink'in bazı yöneticilerle vedalaştığı gözlendi.

Milli takım kafilesi bu gece Türk Havayolları'na ait bir uçakla Türkiye'ye dönecek. Hiddink'in ise yarın Hırvatistan'dan ülkesi Hollanda'ya gideceği öğrenildi.

-Lutfi Arıboğan-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Lutfi Arıboğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Hiddink kafileden ayrıldı. Genelde milli maçlar sonrası ülkesine gider. Kendisinin basın toplantısında ayrılacağına yönelik ifadeleri olmuş. Ancak biz bunu henüz konuşmadık. Daha sonra bir araya gelerek değerlendireceğiz'' dedi.