Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta mücadelesi, dün yapılan 5 maçla devam etti. Lig 3'üncüsü Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u 4-0 yenerek, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 1'e indirdi ve 45 puanla 2'nci sıraya yükseldi.

Kayserispor'un pek bir varlık gösteremediği karşılaşmada Fenerbahçe, maçın 11'inci dakikasında Alex'in takipçiliği sonucu 1-0 öne geçti.

Bu dakikada çalımlarla ceza yayına kadar gelen Alex'in önündeki topa Khizanishvili müdahale ederken, ceza alanı içinde topu kontrol eden Pekarik, meşin yuvarlağı kaleci Navarro'ya verdi. Navarro topu ayağından çıkarmakta gecikince pres yapan Alex, uzanarak Navarro'nun önündeki topa dokunup, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımının ve kendisinin ilk golünü kaydetti.

İlk yarısı bu skorla tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında ise Fenerbahçe hem oyunun hakimiydi, hem de farklı skora ulaşmakta zorlanmadı. Alex, karşılaşmanın 67'nci dakikasında kazanılan penaltı atışından kendisinin ve takımının 2'nci golünü atarken, skoru da 2-0'a taşıdı. Karşılaşmanın 77'nci dakikasında ise Stoch çok şık bir gole imza attı. Sol kanattan Kayserispor ceza yayına doğru giren Stoch, sağ ayağıyla uzak köşeye çok sert bir şut çıkardı. Kaleci Navarro, meşin yuvarlağı ancak filelerde görebildi. Bu golle farkı 3'e çıkaran Fenerbahçe'de perdeyi ise 90'ıncı dakikada kaleciden dönen topu kafa vuruşuyla ağlarla buluşturan Bienvenu kapattı ve maçın skorunu 4-0 olarak tayin etti.

Cumartesi günü yapılan diğer karşılaşmalarda ise Samsunspor, Orduspor'u 2-0, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor'u 3-2, Sivasspor, Bursaspor'u, Kardemir Karabükspor da Trabzonspor'u aynı sonuçlarla 2-1 yenmeyi başardılar.

İki Karadeniz temsilcisinin karşılaştığı maçta Samsunspor, sahasında Orduspor'u yeni transferi Theofanis Gekas'ın 20 ve 74'üncü dakikalarda kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti.

İstanbul'da yapılan maçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Manisaspor'u 3-2 mağlup ederek ligdeki kötü gidişine son verdi. Ev sahibi takımın gollerini 11'inci dakikada Efe İnanç, 16'ncı dakikada Samuel Holmen, 19'uncu dakikada ise Doka Madureira kaydederken, misafir takım Manissapor'un golleri ise 33'üncü dakikada penaltıdan Murat Erdoğan ve 73'üncü dakikada Ahmet İlhan'dan geldi.

Günün ikinci bölümünde ise Bursaspor ile Sivasspor, Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor takımları karşılaştı.

Bu maçtan önce 33 puanla 5'inci sırada bulunan Trabzonspor ise Kardemir Karabükspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle ayrılınca, maç fazlasıyla 5'inci sıradaki yerinde kaldı. Ligin düşme hattında bulunan 15 puanlı ev sahibi Kardemir Karabükspor ise çok önemli bir galibiyet alarak puanını 18 çıkardı ve üstündeki takımlarla puan farkını kapatma çabalarını sürdürdü.

Karşılaşmanın 44'üncü dakikasında Cernat penaltıdan attığı golle Kardemir Karabükspor'u 1-0 öne geçirdi ve ilk yarıda bu skorla tamamlandı. Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında Trabzonspor rakip kaleye gol için yüklendi, ancak Kardemir Karabükspor'un defans oyuncuları kalelerinde gole izin vermediler.

Maçın 54'üncü dakikasında sahneye çıkan Jahic, takımının 2'nci golünü atarak farkı 2'ye çıkardı.

Trabzonspor'un tek golünü ise 68'inci dakikada defansın arasından sıyrılan Burak kaydetti. Ancak, bu gol Trabzonspor'un maçtan puan almasına yetmedi.

Günün diğer maçında ise Sivasspor, Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Sivasspor'un gollerini 24'üncü dakikada Eneramo ve 88'inci dakikada penaltıdan Cihan kaydederken, Bursaspor'un golünü 84'üncü dakikada penaltıdan Batalla attı.

Bu karşılaşmada Sivasspor'un 2'nci golünde Bursaspor kenar yönetimi uzun süre itiraz etti. Maçın 88'inci dakikasında Carson'un topu oyuna sokmak isterken önündeki Kıvanç'ı ittiği pozisyonu hakem Hüseyin Göçek'in, yardımcısının da uyarısıyla penaltı olarak değerlendirmesi, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul sağlam ve yardımcılarının uzun süre itirazına neden oldu. Ancak, penaltı atışını kullanan Cihan, Sivasspor'u 2-1 öne geçirdi ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılan takım ev sahibi Sivasspor oldu.

Bu sonuçla Sivasspor puanını 34'e çıkararak maç fazlasıyla 4'üncü sıraya yerleşirken, Bursaspor ise kötü gidişini sürdürerek 25 puanda kaldı ve 12'nci sırada yer aldı.