Advertisement

Ordu'nun Fatsa ilçesinden, Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev yapan Mehmetçiğe 1 tır dolusu organik yumurta gönderildi.

Ordu Organik Yumurtacılar Birliği tarafından askere destek olmak için hazırlanan 1 tır dolusu organik yumurta için 15 Temmuz Özgürlük Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ordu Organik Yumurtacılar Birliği Başkanı Ahmet Kaya, "Afrin'de görev yapan, vatan millet için orada bulunan askerlerimize destekte bulunmak istedik. Vatanını korumak için savaşan askerlerimize her zaman canımız feda. Onların hep yanındayız. Bir tır dolusu yumurtayı afiyetle yesinler" dedi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde serbest tavukçuluk projesi başlatılmıştır. Bu proje sayesinde 80 kümes faaliyete girmiştir. Askerlerimize bu üretilen yumurtalardan göndermek istedik. Zeytin Dalı Harekâtı'nı destekliyoruz ve Afrin'de askerlerimize dualar ediyoruz. 100 bin adet organik tamamen üreticilerimizin ürettiği yumurtaları gönderiyoruz. Onlara güç vermek için yanındayız" dedi.

AFRİN'E 1 TIR ZEYTİN GÖNDERİLDİ

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla Afrin'deki Türk askerine bir tır zeytin gönderdi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu ve çalışanları, 200 gramlık ambalajlardan oluşan 3 bin zeytin kolisini, üzerinde "Zeytin toplayan eller, Mehmetçik için semada. Dualarımızla, gönlümüzle Mehmetçik'in yanındayız" yazılı afiş bulunan tırla bölgeye uğurladı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na 32 bin zeytin üreticisi ortağın dualarıyla destek verdiğini belirtti.

"Vatan toprağını koruyan Mehmetçik'e bu toprağın mahsulü helal olsun" diyen Asa, kahraman Mehmetçiğin kumanyasına zeytin göndermekten gurur duyduklarını ifade etti.