Bloomberg HT Haberler "Türkiye'de politika faizi yapay"

"Türkiye'de politika faizi yapay"

  • Fiba Holding YKB Özyeğin, "Merkez Bankası'nın politika faizi gereksiz yere düşük. Şu anda Türkiye'de yapay bir politika faizi var diyebilirim" dedi

Giriş: 04 Ekim 2013, Cuma 09:33
Güncelleme: 07 Ekim 2013, Pazartesi 13:10

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Merkez Bankası'nın politika faizinin gereksiz yere düşük olduğunu belirterek, "Çünkü politika faiz oranının bir yerde enflasyonla ilintili olması lazım. Yıllık enflasyonu 7,88 olan bir ülkede politika faizinin 5'lerde telaffuz edilmemesi lazım, bu reel olmuyor" dedi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Fibabanka'nın turizm sektörüne yönelik hazırladığı Turizm Destek Paketi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Rixos Otel'de düzenlenen toplantıda turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Özyeğin, Antalya'da baştan beri turizm işine güvendiğini ve önemli otel kredileri verdiğini söyledi.

Antalya'da otelciliğin çıtasının yükseltildiği otellerde kendilerinin de tuzu bulunduğunu kaydeden Özyeğin, "Turizm Türkiye'nin dünya ile rekabet edebileceği en doğru sektörlerden biridir. Ülkemizin güzellikleri, güneş, deniz, kum, kültürel mahaller bir Allah vergisi olarak çok önemli bir mekan tüm Türkiye. Bütün bu avantajlardan dolayı ben bir bankacı olarak turizm sektörüne her zaman çok inandım" diye konuştu.