Uzaktan çalışma birçok şirkette kalıcı hale gelebilir
-
Cushman & Wakefield'in anketine katılan 300 şirketin yüzde 89'u uzaktan çalışmanın kalıcı hale gelmesini beklediğini beyan etti
Koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde milyonlarca kişi evden çalışmaya başladı. Teknolojinin gelişimiyle halihazırda zamanla uzaktan çalışanların oranının artacağı sık sık dile getiriyordu. Ancak zorunlu olarak uzaktan çalışılmaya geçilmesi bu süreci hızlandırmış olabilir. Şirketler korona sonrası oluşacak 'yeni normal' kapsamında ofisten çalışmayı tamamen terk etmeyi değerlendirmeye başladı.
Uluslararası büyük şirketler arasında bu konuda en net adım Twitter'dan geldi. Koronavirüs salgını sebebiyle mart başından itibaren çalışanlarını evden çalışmaya teşvik eden Twitter bu uygulamayı kalıcı hale getireceğini duyurdu. Twitter CEO'su Jack Dorsey çalışanlarına gönderdiği maille koronavirüs tehlikesi geçtikten sonra da tercih edenlerin kalıcı olarak evden çalışabileceğini bildirdi.
TWITTER YALNIZ DEĞİL
Twitter bu konuda ilklerden olsa da yalnız değil. İngiliz finans devi Barclays CEO'su Jes Staley dün yaptığı açıklamada 7000 kişiyi bir binaya koyma döneminin artık geride kaldığını söyledi. Staley "Çok uzun bir süre uzaktan çalışarak faaliyet göstermenin yollarını bulacağız" ifadelerini kullandı.