2. Bilişim Vadisi'nin temeli atılıyor
Gündem Teknoloji programına konuk olan Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olan Bilişim Vadisi'nin Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, İzmir'in Urla ilçesi Gülbahçe Mevkii'nde ikinci Bilişim Vadisi'nin Kasım ayında temelini atacaklarını açıkladı.
HANDE BERKTAN
Silikon Vadisi örnek model olarak kurulan Bilişim Vadisi ile teknoparkların 3 milyar dolar olan yıllık ihracat gelirlerini 5 milyar dolara çıkarması hedefleniyor.
"Otomotiv sektöründe mobilite ekosistemini kuruyoruz"
Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında bilgi ve iletişim teknolojileri olmak üzere Türkiye'nin sanayide dijitalleşme sürecini hızlandırmak amacı ile 2019 yılında kurulan Bilişim Vadisi, 200 firmaya ev sahipliği yapıyor.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) başta olmak üzere yerli ve yabancı firmaların markalarının bulunduğu vadide elektronik, otonom araç teknolojileri, yazılım sektör temsilcileri faaliyet gösteriyor.
Bloomberg HT'ye konuk olan Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu "Türkiye'nin ihracat kapasitesini büyük oranda artıracak olan Türkiye'nin yeni nesil otomobili için mobilite ekosisteminin kurulması adına çalışıyoruz. Amacımız Türk sanayinin kazandığı başarıları sivil teknolojiler alanına yaymak. En yüksek değerde yatırım alan 2 startup vadimizde faaliyet gösteriyor '" dedi.
"Urla'da bu ay ikinci Bilişim Vadisi'nin temelini atacağız"
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu ''Kocaeli'nde yer alan Bilişim Vadisi’nin 5 etabı tamamlandığında bölgede 100 bin istihdam sağlanmış olacak. Farklı bölgelerde Bilişim Vadisi modelini hayata geçirmeyi planlıyoruz. İkinci yatırımımızın temelini İzmir'in Urla ilçesi Gülbahçe Mevkii'nde bu ay atıyoruz. Tüm bilgi ve birikimimizi buraya aktaracağız. Uluslararası alanda Azerbaycan ile sanayi ve teknoloji alanında protokol imzaladık. Bu modeli Azerbaycan'a da taşıyacağız.'' dedi.
"100 Milyon TL'lik yatırım sermayesi fonumuz 4 girişime yatırım yaptı"
Bilişim Vadisi'nin katılım bankaları ile oluşturduğu 100 milyon TL büyüklükteki girişim sermayesi fonu bugüne kadar 4 girişime yatırım yaptı. Konuyla ilgili konuşan Serdar İbrahimcioğlu "Fonun stratejisi savunma sanayi dışında sivil teknolojilere yatırım yapmak. 250'nin üzerinde startup ile görüşme sağladık. Bulut teknolojileri, yapay zeka, mobilite ve tarım teknolojileri alanında 4 girişime yatırım yaptık. Yatırım kararı alırken firmanın fikrini ürüne dönüştürmüş olması ve piyasaya sunabiliyor olması kriterini baz alıyoruz. Bu süreçteki girişimlere yatırım yapıyoruz'' dedi.