Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan PWC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, 2020 yılının finansal yeniden yapılandırmalar açısından nasıl geçtiğini ve başarılı bir yeniden yapılandırma sürecinin prensiplerinin neler olması gerektiğini değerlendirdi.

2020 yılında gerçekleşen finansal yeniden yapılandırmalar hakkında yorumlarını paylaşan PWC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, geçtiğimiz yıl genelinde 250 milyar liralık kredinin yeniden yapılandırıldığını ve söz konusu yapılandırmanın daha çok inşaat, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde gerçekleştiğini açıkladı.

Akbaş, 2021 yılı hakkındaki öngörülerinde ertelenmiş taleple büyümelerde artış görebileceğimizi dile getirdi. Kovid-19 salgınında normalleşme adımlarının devam etmesi ve Türkiye’nin AB ve ABD ile olan siyasi ilişkilerinin olumlu ilerlemesi durumunda doğrudan yatırımların artabileceğini açıklayan Mevlüt, şirket tahvil borçlanmalarında artış görülebileceğini söyledi.

Başarılı bir yeniden yapılandırma sürecinin prensipleri hakkında değerlendirmede bulunan Akbaş, yapılandırmalarda öncelikle 13 haftalık nakit akışının oluşturulması gerektiğini ve yeniden yapılandırmada firmanın şeffaf olmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.