Bloomberg HT Haberler 2025'te tank fabrikası bitecek, ilk ALTAY teslim edilecek
HABERLER

2025'te tank fabrikası bitecek, ilk ALTAY teslim edilecek

  • Tosyalı Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Gelecek senenin sonuna doğru hem tank fabrikamız bütün birimleriyle bitmiş olacak hem de ilk tanklar üretilmiş olarak kuvvetlerimize teslim edilecek." dedi.

Giriş: 25 Ekim 2024, Cuma 15:44
Güncelleme: 25 Ekim 2024, Cuma 15:44

Tosyalı, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığında, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yerli motor projelerinin ulusal savunma sanayisinin bağımsızlığını bir adım daha öteye taşıdığına vurgu yapan Tosyalı, "Çünkü yurt dışından temin ettiğiniz her ekipman satın alırken bir taahhüt içeriyor. Şuralarda kullanamazsınız. İhracat yapamazsınız. Yapacaksanız bizden izin alacaksanız gibi. Biz BMC POWER ile özellikle Kara Kuvvetlerimizin araçlarının yurt dışına bağımlılığını tamamen ortadan kaldırmış olduk." diye konuştu.

Geçen yıl VURAN araçlarını yüzde 100 yerli BMC POWER motorlarıyla buluşturduklarını anımsatan Tosyalı, bu yıl da KİRPİ araçlarını BMC POWER motoruyla üretime başladıklarını belirtti.

Karadan sonra denizde yerli motor dönemi

Kara araçlarının güç gruplarında yakaladıkları başarıların deniz kuvvetlerinin de ilgisini çektiğini bildiren Tosyalı, şirkete BMC Marin motorunu üretme onurunun verildiğini söyledi.