Bloomberg HT Haberler 90 yaşındaki ünlü yatırımcı Buffett'ın yıllık toplantısında öne çıkanlar
HABERLER

90 yaşındaki ünlü yatırımcı Buffett'ın yıllık toplantısında öne çıkanlar

  • Ünlü yatırımcı Warren Buffett, her yıl merakla beklenen yıllık hissedar toplantısını uzun yıllardır ortaklık yaptığı 97 yaşındaki Charlie Munger ile gerçekleştirdi. Buffett ABD ekonomisindeki ısınmaya dikkat çekerken, hissedarlarının Joe Biden'ın vergi artışından zarar göreceğini belirtti

Giriş: 03 Mayıs 2021, Pazartesi 08:54
Güncelleme: 03 Mayıs 2021, Pazartesi 08:54

Efsane yatırımcı Warren Buffett pandemi etkilerinden toparlanan ABD ekonomisi için “istim üstünde” tanımını yaptı.

Berkshire Hathaway Inc. CEO’su Buffett Los Angeles’ten düzenlediği online yıllık toplantıda “Bu neredeyse bir satın alma çılgınlığı. İnsanların cebinde parası var ve yüksek fiyatlara ödeme yapıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

Buffett, hızlı toparlanma için Fed ve ABD Hükümetinin önlemlerinin etkisine değinirken “Bu önlemler ekonominin %85’ini ‘süper yüksek viteste’ toparlanmasına yardım ediyor” dedi. Ancak Buffett’a göre büyümenin yükselmesi ve düşük faiz oranlarıyla birlikte Berkshire dair birçok ekonomik aktör fiyatları artıracak ve bu da daha fazla enflasyona yol açacak.

Buffett iklim değişikliğine yönelik çalışmalarla ilgili hissedar planı ile karşı karşıya kaldı. Buffett, enerjiden demiryollarına kadar çok çeşitli faaliyetlerde yatırımı bulunan Berkshire için büyük raporlar oluşturma gibi önlemleri “ahmakça” bulduğunu söyledi. Hissedarın önerisi oylamada reddedildi.

Vergi artışı hissedaralara zarar verecek

Buffett, Özel Amaçlı Satın Alma Şirketleri (SPAC) furyasını da “öldürücü” olarak nitelendirirken “Bu, sonsuza kadar sürmeyecek, paranın aktığı yer şu anda burası ve Wall Street de paranın olduğu yere gider” dedi.