Advertisement
HABERLER ABONE OL

AB ülkeleri 18 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Hong Kong, Lübnan, Makao, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan ve Tayvan ile birlikte ABD'yi de “beyaz liste"ye ekleyerek seyahat izni tanıdı. Alınan kararın, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından birkaç gün içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

AB yetkililerinin, yaz sezonu öncesinde ekonomisi turizme bağımlı olan ülkelerden gelen baskı sebebiyle yeni adımlar atmak zorunda kaldığı biliniyor. Söz konusu kararın, pandeminin getirdiği kısıtlamalardan derinden etkilenen AB havayolu firmaları için büyük avantaj sağlaması bekleniyor.

Bazı AB üye ülkeleri, aşılanan Amerikalıların ülkelerini ziyaret etmesine halihazırda izin vermesine rağmen, ABD’nin “beyaz liste”ye dahil edilmesiyle, Amerikalıların tüm AB üyesi ülkelerde aşılanma durumlarına bakılmaksızın seyahat edebileceği kararı alındı.

Bloomberg'e konuşan konu hakkında bilgisi olan diplomatlara göre, AB yetkililerinin Biden yönetimini de aynı şekilde seyahat kısıtlamalarını kaldırması için ikna etmeye çalıştığı belirtildi.