Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu Genel Sekreteri Ilze Juhansone Brüksel'de düzenlenen bir toplantıda, AB ile İngiltere arasında ilerleyen müzakereler hakkında AB üyesi temsilcilerine bilgi verdi. Toplantıda geçen konular hakkında bilgi sahibi olan bir yetkiliye göre, Juhansone sürecin yavaş ilerlemesi nedeniyle müzakerelerin Aralık ayına kayabileceğini söyledi.

Perşembe günü geç saatlerde, Fransa, Belçika ve Hollanda liderleri, bir anlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda acil durum planı hazırlanması çağrısında bulundu. Anlaşmanın sağlanamaması durumunda, işletmelerin ve tüketicilerin tarifelerden olumsuz etkileneceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, müzakerelerin hassas bir aşamada olması sebebiyle, AB ülke temsilcilerinin gelişmeleri riske atmamak için ayrıntılı bilgi vermediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği haftalardır, balıkçılık, adil rekabet ortamının sağlanması ve uzlaşmazlıkların giderilmesi konusunda İngiltere ile herhangi bir anlaşma sağlayamadıklarını açıklamıştı. Müzakereler hakkında detaylı bilgisi olan kişilere göre, her iki taraf da son günlerde balıkçılık konusunda ufakta olsa bir ilerleme kaydetti.

Müzakerelerde uzlaşılamayan üç konu dışında, anlaşmaların yasal metinlerinin hazır olduğu bilgisi verildi.