Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Senatosu, Başkan Joe Biden’in 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs yardımlarını kapsayan teşvik paketini onayladı. Paket, Biden’in imzasına sunulmadan önce Temsilciler Meclisi’ne gönderilecek.

Temsilciler Meclisi tasarıyı geçen hafta kabul etmiş, Senato’da ise federal işsizlik yardımı miktarının düşürülmesi gibi bazı maddelerde değişiklikler yapılmıştı.

Senato’da yapılan değişiklikle haftalık 400 dolar olan işsizlik yardımları 300 dolara indirildi. Yılda brüt 100 bin dolar kazanan bireyler nakit yardımından yararlanamayacaktı. Yeni planda bu tavan sınırlaması 80 bin dolara indirildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi tasarının onaylanacağını belirtti.

Teşvik paketi, Başkan Biden’ın ilk ‘yasama zaferi’ olurken, ekonomistler de destek paketi etkisiyle 2021’e ilişkin ekonomik toparlanma beklentilerini revize etti.

Goldman Sachs Group ekonomistleri işsizliğin yıl sonunda Şubat’taki yüzde 6.2’den yüzde 4.3’e düşeceğini, işsizlik oranının yaklaşık 7.4 milyon olacağını öngördü.

Moody's Analytics Kıdemli Ekonomisti Mark Zandi ise dün paylaştığı bir notta ek teşvik paketi, pandemi ve karantinaların bitmesiyle gelecek sene büyümenin güçleneceğini belirtti.