Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Hazine Bakanlığı, yedi tane hava yoluna kredi kanallarını kapattı ve sektörle beraber Kongre’nin teşvik paketini uzatması ve bu hafta yaşanabilecek büyük işten çıkarmaları engellemesi için çağrıda bulundu.

Hava yolu şirketleri, pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle düşen seyahatlerin yarattığı sıkıntılarla mücadele etmeye devam ediyor. Mart ayında yaşanan “Cares Act” kapsamında ABD’li hava yollarının en büyük iki finansal kaynağından biri aldıkları bu kredilerdi. Hava yolları aynı zamanda yaz boyunca çalışanlarına yaptığı ödemelere devam edebilmek için 25 milyar dolar almışlardı.

Perşembe günü istihdam koruma programı çerçevesinde verilen yardımların sona ermesiyle, hava yolları 30 binden fazla çalışanın işine son vereceklerini belirttiler. Yapılacak bu kesintilerin büyük bir kısmının ise American Airlines ve United Airlines’dan geleceği düşünülüyor.

Hazine Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada United Airlines, American Airlines, Alaska Airlines, Frontier Airlines, JetBlue Airways, Hawaiian Airlines ve SkyWest Airlines’a verdiği kredileri kapattığını söyledi.

Bu hava yolları, pandemi sürecinde, Delta Airlines ve Southwest Airlines’ın paylarından vazgeçmesiyle planlanandan daha fazla fazla para aldılar.

Hava yolları ve sendikalar, paketin altı ay daha uzatılarak işten çıkarmaların ertelenmesi için büyük çapta bir lobicilik faaliyetinin son saatlerindeler.