Advertisement
HABERLER ABONE OL

Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, ekonomiye ve enflasyonla mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülke ekonomisine ilişkin art arda 6 aydır güzel haberlerin geldiğini belirten Biden, enflasyonun yıllık bazda yüzde 6,5'e indiğini anımsattı.

Biden, "Enflasyon, dünyanın dört bir yanındaki büyük ekonomilerde yüksek olmasına rağmen Amerika'da her ay düşüyor ve ailelere gerçek bir nefes alma alanı sağlıyor." dedi.

Enflasyondaki düşüşün en büyük nedeninin benzin fiyatlarındaki azalış olduğunu kaydeden Biden, gıda enflasyonunun da yavaşladığına işaret etti.

Biden, enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyona ilişkin verilerin de sevindirici olduğunu belirterek, çekirdek enflasyonun bir yılın en düşük seviyesine gerilediğini kaydetti.

Öte yandan, Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçilerin ulusal satış vergisine yönelik bir tasarıyı oylamaya hazırlandığını belirten Biden, bunun zengin kesim için vergileri düşürürken orta sınıf için vergileri artıracağını anlattı. Biden, bu yasa tasarısının "masasına gelmesi" halinde veto edeceğini söyledi.

Biden’ın Delaware’deki konutunda yeni "gizli belgeler" bulundu

Biden'ın Delaware'deki konutunda bir dizi yeni "gizli belge" daha bulundu.

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Biden'ın, 2 Kasım 2022'de Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki ofisinde "gizli" belgelerin bulunmasının ardından, avukatlarının Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi (NARA) ve Adalet Bakanlığı ile süreci işbirliği içinde yürüttüklerini belirtti.

Biden'dan “gizli belgelerle" ilgili açıklama

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Biden, Delaware'deki konutunda da "gizli belgeler" çıkmasına ilişkin, bu konuyu çok ciddiye aldığını, belgelerin Delaware'deki konutunda Corvette marka arabasının da olduğu kilitli bir garajda bulunduğunu kaydetti.

Biden, avukatlarının kişisel kütüphanesinde de az sayıda belge keşfettiklerini belirterek, bu konuda Adalet Bakanlığına derhal haber verdiklerini ve bakanlıkla tam bir işbirliği içinde süreci yürüttüklerini anlattı.