Advertisement
HABERLER ABONE OL

Xinhua haber ajansı’nda Pazartesi günü yer alan bir habere göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in ülkenin koronavirüs salgınındaki pozisyonuna yönelik rahatsızlığın artması ile Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) karar organına sesleneceği bildirildi.

Xi DSÖ’nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafınfan 73. Dünya Sağlık Kongresi’nin açılış seramonisinde bir konuşma yapmak üzere davet edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ülkedeki pandemi ile mücadele atağı altında iken Çin’e yönelik suçlamalarını Çin hükümetinin enfeksionu yaymaları için yurt dışına hava yolu yolcuları gönderdiğini söylerek derinleştirdi.

Avrupa Birliği ve Avustralya’da virüsün kaynağının bulunması konusunu iredemeleye devam ediyor.

Trump yönetimi Çin’e yönelik koronavirüs suçlamalarını sürdürüyor

Trump yönetimi ölümcül koronavirüs pandemisinden Çin’i sorumlu tutmaya yönelik tutumunu Çin’in enfeksiyonu yaymak için yurt dışına hava yolu ile yolcu gönderdiğini iddia ederek sürdürdü.

ABC This Week programına konuşan ABD Ticaret Temsilcisi, “Bu virüs Wuhan’da doğdu ve Kasım ayında hiç hasta yoktu” açıklamasında bulundu. Navarro, “Çinliler Dünya Sağlık Örgütü’nün kalkanının arkasına geçerek virüsü dünyadan iki ay boyunca sakladı ve yüzbinlerce Çinliyi uçaklarla Milano, New York ve dünyanın geri kalanına gönderdi” dedi.

Navarro, Milano ve New York'un pandeminin merkezleri haline geldiğini belirterek, "Virüsü pandemiye çevirmektense Wuhan'da tutabilirlerdi. Bu yüzden Çin'in bu konudan sorumlu olduğunu söylüyorum" dedi.

New York Üniversitesi’nden araştırmacılar geçtiğimiz ay gerçekleşen Covid-19 vakalarının yüksek oranda Birleşik Krallık, Fransa, Avusturya ve Hollanda gibi ülkelerin arasında olduğu Avrupa’dan gelen enfekte hastalardan kaynaklandığını bildirdi.