Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de bekleyen konut satışları, düşük borçlanma maliyetlerinin artan listelerle birlikte talebi desteklemesi sonucu beklenmedik bir şekilde arttı ve Mayıs ayında neredeyse bir yılın en yüksek artışını gerçekleştirdi

Ulusal Emlakçılar Birliği'nin (NAR) bekleyen ev satışları endeksi, Nisan ayına kıyasla yüzde 8 artarak dört ayın en yüksek seviyesi olan 114,7'ye ulaştı. Bloomberg ekonomistlerinin anketindeki medyan tahmin, yüzde 1'lik bir düşüşe işaret ediyordu.

Satış sözleşmelerindeki artış, rekor fiyatlara rağmen evlere olan talebin güçlü kaldığına işaret etti. Öte yandan, ekonominin yeniden açılması ve hacizlere ilişkin moratoryumun sona ermesi, bu yılın ilerleyen aylarında mevcut konut arzını artırma potansiyeline sahip bir görünümde.

NAR baş ekonomisti Lawrence Yun yaptığı açıklamada, "Konut piyasası, yüzde 3'ün altına düşen ipotek oranlarındaki düşüş ve listelerdeki artış nedeniyle alıcıları cezbediyor. Son Borsa kazançlarının da yardımıyla alıcı ilgisinin güçlü kalmaya devam ediyor" dedi.