Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump,  ABD borç tavanının iki kanat tarafından da üzerinde uzlaşılarak iki yıllığına yükseltildiğini açıkladı.

Kongre liderleri, tarafları tatmin etmeyen fakat hükümlere odaklanarak kazanmış sayacakları çift taraflı anlaşmaya destek vermeyi taahhüt etti.  

Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklmasında, “Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Kevin McCarthy ike iki yıllık bütçe ve borç tavanı anlaşması yaptığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu bizim muhteşem ordumuza bir zafer daha kazandırmak için gerçek bir uzlaşmaydı” dedi.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 22, 2019

Daha önce Pelosi ve Schumer ortak bir bildiride “Bugün, ulusal güvenliğimizi artıracak, Amerikan halkının sağlığını, finansal güvenliğini ve refahını artıran orta sınıf önceliklerine yatırım yapacak iki taraflı bir anlaşmaya varıldı” dediler.

McConnell ise yaptığı açıklamada, anlaşmayı desteklediğini ve Ağustos’taki ara öncesinde oylama yapmayı planladığını söyledi.

Konuya yakın bir kaynak tarafından verilen bilgiye göre, anlaşmada,  isteğe bağlı harcamalar için bütçe tavanı 2020’de 1.37 trilyon dolara, otomatik olarak fonlanan Medicare, Medicaid ve sosyal güvenlik gibi programların maliyetini içermeyen 2021’de ise 1.375 trilyon dolara yükseltilecek.

Demokratlar iç harcamalar için, 2020’de 632 milyar dolar, 2021’de 635 milyar doları güvence altına aldılar. Cumhuriyetçiler 2020 de 738 milyar dolar, bütçe sınırlarına tabi olmayan denizaşırı operasyonlar için fonlar dahil  2021’de 741 milyar dolar sağlamayı başardılar.