Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,56 azalışla 29.232,19  puana, S&P 500 endeksi yüzde 0,29 kayıpla 3.370,29  puana geriledi.  Nasdaq endeksi ise yüzde 0,02 yükselişle 9.732,74 puanda seyretti.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgının dünyanın en değerli şirketlerinden bir olan Apple üzerinde tahmin edilenden daha fazla olumsuz etkisinin olduğunu gösteriyor.

Apple Inc., işlerin yavaşlaması ve düşük akıllı telefon talebi dolayısıyla Mart çeyreğinde ciro hedefine ulaşmayı beklemediğini duyurdu.

Şirket, cirosunun büyük kısmını sağladığı iPhone ürününün, üretimin beklenenden daha fazla yavaşlamasından dolayı meydana gelen sorunlar nedeniyle kısıtlı kaldığını kaydetti.

Apple, yaptığı açıklamada, "Faaliyet tüm ülkede (Çin) tekrar başlıyor, ancak normal koşullara dönüş beklediğimizden daha yavaş oluyor" dedi. Ek olarak, iPhone'lara yönelik talebin, Çin'deki mağazaların kapalı olması veya kısıtlı çalışma saatleri ve azalan müşterilerinde dolayı gerilediği vurgulandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, ABD ve küresel ekonomilerdeki görünüme ilişkin "Ekonomik Durum ve Para Politikası Duruşu Değerlendirmesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kaplan, bu yıl faiz oranlarında bir değişim beklemediğini belirterek, "ABD ekonomisine yönelik temel görüşüme dayanarak, yüzde 1,5-1,75 aralığındaki federal fon oranlarının genel hatlarıyla uygun olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı. Kaplan, ABD, Meksika ve Kanada Anlaşması'nın onaylanması, Çin-ABD ticaret anlaşmasının birinci fazının uygulamaya girmesi ve Brexit sürecinin netleşmesi sonucu ticaretteki bazı belirsizliklerin azalmasıyla büyümenin istikrar sinyali verdiğini ifade etti.

ABD'de New York Fed Empire State imalat endeksi Şubat'ta 8.1 puan yükselerek 12.9 değerini aldı. Bu, geçen Mayıs'tan beri en yüksek seviye olarak kayda geçti. Beklenti endeksin 5 değerini almasıydı. Yeni siparişler endeksi de Şubat'ta 15.5 puan artışla 22.1'e yükseldi. Bu, bir yılın en yüksek seviyesi oldu.