Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,42 yükselişle 27.462,11 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,37 kazançla  3.078,27 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,56 yükselişle 8.433,20  puan seviyelerinde seyrederek rekor seviyelere tırmandı.

ABD ve Çin Pazartesi günü, ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping arasında bu ayın ilerleyen dönemlerinde gerçekleştirilmesi planlanan toplantıda imzalanması beklenen ticaret anlaşmasına yönelik daha da ilerleme olduğunu işaret etti.

Financial Times’da yer alan bir rapora göre, konuya yakın kaynaklar ABD’nin 112 milyar dolarlık Çin ithalatına uygulanan tarifeyi geri çeklmeyi düşündüğü bildirildi Raporda Çin tarafının ise, ticaret anlaşmasının ilk fazını imzalamak için Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in ABD’de gidebilceğei yerler üzerine çalışma yaptıkları belirtildi.

Çin Başbakanı Li Keqiang Pazartesi günü, bölgesel bir zirveye katılmak için bulunduğu Bangkog'da aralarında Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ve Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile bir araya geldi.

Ross, Pazar günü Bloomberg'e verdiği mülakatta, ABD'nin Çin ile bu ay ilave safhalar üzerinde çalışmadan önce ilk safha anlaşma konusunda iyimser olduğunu kaydetmişti. ABD Ticaret Bakanı ayrıca, ABD'li şirketlere Çinli Huawei Technologies Co.'ya parça satışı konusunda çok kısa bir süre içinde lisans verileceğini belirtmişti.

 

 

 

 

.