Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,85 artışla 27.137,04 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,72 kazançla  3.000,93 puan, Nasdaq endeksi yüzde 1,06 düşüşle 8.169,68 puan seviyelerinde seyretti.

S&P 500 Endeksi teknoloji ve sağlık hisseleri öncülüğünde Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. 

ABD Başkanı Donald Trump 'iyi niyet' göstergesi olarak 250 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanacak ek vergileri iki hafta süreyle erteledi ve 1 Ekim yerine 15 Ekim'de devreye sokma kararı aldı. Gümrük vergisi yüzde 25'den yüzde 30 seviyesine çıkarılmıştı. Trump konuyla alakalı tweetinde, "Çin Başbakan YardımcısıLiu He'nin talebi üzerine iyi niyet göstergesi olarak 250 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanacak tarife (yüzdse 25'den yüzde 30'a) 1 Ekim'den 15 Ekim'e erteleme kararını aldık" ifadelerine yer verdi.

ABD'de üretici fiyatları Ağustos'ta sürpriz biçimde yükseldi.  Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre üretici fiyat endeksi (ÜFE) Ağustos'ta % 0.1 artarken yıllık bazda artış % 1.8'e yükseldi.

Beklenti aylık bazda değişim olmaması, yıllık bazda ise % 1.7 artıştı.
Çekirdek ÜFE aylık % 0.3 ile % 0.2'lik tahminleri aştı. Yıllık bazda ise % 2.3 ile %2.2'lik beklentinin üzerinde gerçekleşti..Çekirdek ÜFE geçen ay yıllık % 2.1 artmıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü erken saatlerde gönderdiği tweet'te, Fed'in gösterge faizi sıfır seviyesine ya da daha altına düşürmesi ve ardından borcunu yeniden finanse etmeye başlaması gerektiğini söyledi.

Trump, sosyal paylaşım platformu Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, "Fed faizimizi sıfıra veya daha altına düşürmeli ve ardından borçlarımızı yeniden finanse etmeye başlamalıyız. faiz maliyeti aşağı çekilirken, aynı zamanda vade kaydadeğer bir şekilde uzatılabilir" dedi.