Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD 30 yıllık hazine tahvilleri son 1 haftadır New York Borsası açılır açılmaz değer kazanıyor. Asya ve Londra seanslarında çok az hareketlilik olmasına karşın, ABD 30 yıllıklarının faizi bu hafta New York’ta öğleden sonra her gün ortalama 5 baz puan düşüş yaşadı.

New York borsasında işlem yapan ve ismini paylaşmak istemeyen bir trader, bu alımların büyük bir kısmının, uzun vadeli tahvillerin yoğun satış işlemlerinin azalması ile birlikte, kısa pozisyonlardan çıkılmasından geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda daha dik bir getiri eğrisi için pozisyon alınması, Fed’in enflasyona karşı daha rahat bir tavır alacağı beklentileri doğrultusunda, tahvil piyasalarındaki en popüler stratejilerden birisiydi. Jackson Hole toplantısında konuşan Fed Başkanı Jerome Powell bu stratejiyi açıkladı.

ABD 30 yıllık hazine tahvilleri Nisan ayında %1.22 seviyesindeyken Powell’ın konuşması sonrası %1.52 seviyesinin üzerine çıkmıştı. Tahvillere gelen talep sonrasında 30 yıllıkların faizi 1 hafta içerisin 10 baz puandan fazla düşerek Perşembe günü %1.39’a geriledi.