Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de endekslerin kapanmasına az bir süre kala Nasdaq Endeksi yüzde 2 değer kaybederken, Dow Jones Endeksi teşvik paketine yönelik iyimserliğin etkisiyle yüzde 2 yükselişle 31.940 puandan işlem görüyor.

S&p 500 Endeksi ise açılışa göre yüzde 1 yukarıda ve 3.870 puanda. Malzeme üreticileri ve finansal firmalar, geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde geride kaldıktan sonra S&P 500'deki kazanımlara öncülük etti.

10 yıllık hazine tahvil faizi yüzde 1,6'ya çıkarken dolar güçlendi. Brent petrolü, geri çekilmeden önce kısa bir süre varil başına 70 dolara yakın bulunurken Bitcoin 51.000 doların üzerinde işlem gördü.

Yatırımcılar, aşı dağıtımının düzelmesi ve ABD'nin 1,9 trilyon dolarlık yardım paketini geçirmeye yönelmesiyle küresel ekonomik büyümede bir artış beklentisi içine girdiler. Artan hazine getirileriyle ilişkili riskler, hükümet yardım programlarının ekonomik büyümeyi aşırı derecede ısıtabileceğine dair korkular arasında bir sorun olmaya devam ediyor.

Ayrıca, özellikle spekülatif teknoloji hisselerinde, hisse senedi değerlemelerinin aşırı hale gelip gelmediğine dair sorular mevcut.Nasdaq 100 Endeksi Şubat başından bu yana yaklaşık yüzde 8 düştü.

Pacific Investment Management Co.'nun Asya Pasifik başkanı Kim Stafford Bloomberg Televizyonu'na verdiği demeçte, "Piyasalarda çok fazla dalgalanma göreceksiniz. Özellikle aşıların çevrimiçi hale gelmesiyle güvenin arttığına inanıyoruz, bu nedenle küresel olarak büyümede bir artış göreceğiz. Pazarda kendinize güvenmek için pek çok neden var, ancak bunların çoğu da fiyatlandırılıyor. " dedi.