Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çok sayıda ABD'li üretici ve perakendeci, fabrikaların kapanmasına neden olan ve ülkenin ihracatını tehdit eden Vietnam'ın zorlu antivirüs önlemlerinin etkileri konusunda uyarıyor. Ve bu durum S&P 500'ün kazançlarına yönelik baskı yaratabilecek üçüncü çeyrek karları üzerindeki artan tedarik zinciri baskısını artırıyor.

S&P 500, Eylül ayının başındaki zirvesinden bu yana yüzde 1'den fazla değer kaybetti. Endeks üyesi Nike için, Vietnam üretimindeki kesintiler, firmanın Haziran raporundan bu yana muhtemelen daha da kötüleşti.

Konuyla ilgili olarak bir UBS analisti, spor ayakkabı devinin Vietnam merkezli fabrika ortaklarından bazılarının muhtemelen iki aylık üretim süresini kaybettiğini belirtti.

Zincir mağaza Tractor Supply, Çin ve Vietnam'daki üretilen bir ürünü limana götürmeye, gemi bulmaya, ürünü konteynerden kamyona almaya kadar tedarik zincirinin her noktasında bir zorluk olduğunu söyledi

Tedarik sorunları, daralan kârlar ve yüksek ABD hisse senedi fiyatları, Wall Street firmalarının uzayan endişe listesinde yer alıyor