Advertisement
HABERLER ABONE OL

FDA çalışanlarının hazırladığı belgede, J&J'in geliştirdiği Kovid-19 aşının virüsü önlemede yüzde 72 etkili olduğu bilgisine yer verildi. Bu gelişmeyle birlikte, şirketin açıkladığı etkinlik oranı FDA'ın yayımladığı belgede doğrulanmış oldu.

FDA uzmanlarının hazırladığı söz konusu belgenin cuma günü kurula “bağlayıcı olmayan tavsiye” niteliğinde sunulacağı aktarıldı.

Janssen Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşılar Birimi Başkan Yardımcısı Richard Nettles yaptığı açıklamada, aşının cuma günü onay alması durumunda ilk etapta 4 milyon doz temin edileceğini bildirdi.

J&J'in geliştirdiği aşı, tek doz uygulanması ve buzdolabında üç aya kadar saklanabilmesi sebebiyle Moderna ve Pfizer/BionTech'in geliştirdiği aşılardan ayrışıyor.

Moderna ve Pfizer/BioNTech firmaları tarafından geliştirilen iki farklı aşı FDA tarafından aralık ayında onaylanmıştı. O tarihten bu yana, çeşitli Kovid-19 varyantlarına rastlanmış, J&J aşısının da Güney Afrika ve Latin Amerika varyantlarına karşı daha az etkili olduğu görülmüştü.