Bloomberg HT Haberler ABD'de "Trump'ın azil girişimi'' endekslere sert satış getirdi
HABERLER

ABD'de "Trump'ın azil girişimi'' endekslere sert satış getirdi

  • ABD'de iç siyasette Trump'ın azline yönelik Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin resmi girişimde bulunduklarını açıklaması ve Başkan Trump'ın sosyal medya platformlarına yönelik Birleşmiş Milletler'de yaptığı negatif konuşma da Nasdaq Endeksi'nde satışlara sebep oldu

Giriş: 25 Eylül 2019, Çarşamba 06:30
Güncelleme: 26 Eylül 2019, Perşembe 07:47

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,53 azalışla 26.807,77 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0.84 azalışla 2.966,60 puan, Nasdaq endeksi yüzde 1.46 düşüşle 7.993,63 puan seviyelerinde seyretti.

ABD’de kötü gelen ekonomik veri ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Başkan Trump’ın azli için resmi girişiminde bulunduklarını açıklaması endekslerdeki düşüşte etkili oldu.

Ayrıca Trump’ın FAANG (Facebook,Apple, Amazon,Netflix,Gooogle) hisselerine yönelik, “sosyal medya platformlarının çok büyüdüğünü, aşırı güç kazandığını ve bunu yanlış kullandıklarını’ içeren ifadeleri Nasdaq Endeksi’ne sert satışları getirdi. Trump’ın bu konuyla alaklı negatif sinyaller göndermesi yatırımcılar tarafından olumlu karşılanmadı.

Makroveri ajandasında, ABD'de Conference Board tüketici güveni Eylül'de 133’lük beklentiye karşılık 125.1'e geriledi. Bu, 3 ayın en düşük seviyesi olarak kayda geçti.

Endeksler üzerinde etkili olan bir diğer etken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin, Başkan Donald Trump'ın görevinden azledilmesi için resmi girişimde bulunduklarını açıklaması oldu.

Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuzda yaptığı ve Demokrat Joe Biden'ın soruşturulmasını istediğini itiraf ettiğini belirten Pelosi, "Trump'ın eylemleri ulusal güvenliğimizi baltalıyor." dedi.