Advertisement
HABERLER ABONE OL

Senatörlerin yeni bir mali yardımı onaylamasına yönelik beklentilerin zayıflamasıyla ABD Tüketici Güveni Şubat ayında altı ayın en düşük seviyesine geriledi.

Cuma günü yayınlanan verilere göre Michigan Üniversitesi güven endeksi Ocak ayındaki 79 seviyesinden 76,8’e düştü. Bu seviye daha önce açıklanan geçici veri olan 76.2'den daha iyi olmasına rağmen pandemi ekonomiyi ve iş piyasasını etkilemeden bir yıl önceki veri olan 101'in çok altında bulunuyor.

Endekse yönelik anketin direktörü Richard Curtin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Salgında en kötüsü sona yaklaşıyor olabilir, ancak çok az sayıdaki tüketici önümüzdeki yıllarda kalıcı ve sağlam ekonomik büyümeyi veya istihdam koşullarının yakında eski haline döneceğini tahmin ediyor" dedi.

ABD'de işsizlik sayısı ve vaka sayısı artmaya devam ettiği için tüketiciler daha az iyimser. Ancak yine de, aşılamada daha fazla sayıya ulaşıldıkça ve kongrenin başka bir ekonomik yardım paketini onaylamasıyla güvenin eski halini alması bekleniyor.

Cari ekonomik koşullar endeksi bir ay önceki 86,7'den Şubat ayında 86,2'ye düşerken beklentiler endeksi 27 Ocak-Şubat döneminde 74'ten 70,7'ye düştü.