Bloomberg HT Haberler ABD'den Türk çeliği için kritik karar
Haberler

ABD'den Türk çeliği için kritik karar

  • ABD, Türkiye dahil 10 ülkeden yapılan çelik ithalatına yönelik incelemede nihai kararını verdi.

Giriş: 27 Ağustos 2025, Çarşamba 08:32
Güncelleme: 27 Ağustos 2025, Çarşamba 10:07

ABD Ticaret Bakanlığı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülkeden yapılan korozyona karşı dayanıklı çelik ithalatı incelemesinde nihai kararını verdi.

Gece saatlerinde yayımlanan açıklamaya göre antidamping ve telafi edici gümrük vergilerini belirlemek üzere yapılan inceleme sonucu Türkiye'den ithal edilen ürünlerden yüzde 6,48 ile yüzde 13,47 arasında değişen oranlarda ek gümrük vergisi alınmasına karar verildi.

İthalat sonucu ABD çelik endüstrisine zarar gelip gelmediği Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından belirlenecek.

Açıklamada, "ABD'li çelik şirketleri ve çalışanları eşit koşullarda rekabeti hakediyor... ITC tarafından söz konusu ülkeler ile ticaretin zarar verdiğine yönelik bir karar çıkması halinde Ticaret Bakanlığı antidamping ve telafi edici vergilerin getirilmesi için talimat verecektir" denildi.