ABD endeks vadelileri durgun seyrediyor
-
ABD endeks vadeli kontratları, ABD borç krizinin sürmesi ile birlikte, bazı şirket karları öncesi durgun seyrediyor
ABD endeks vadeli kontratları, ABD'de borçlanma limitinin artırılmasında anlaşma sağlanamaamsı ile birlikte, Boeing Co. ve ConocoPhillips gibi önemli şirketlerin kar açıklamaları öncesi durgun seyrediyor.
Dünyanın en büyük online perakendecisi Amazon.com Inc., kar ve satışlarının analistlerin tahminlerini aşması sonrası, ilk New York işlemlerinde yüzde 5.7 yükseldi. İkinci en büyük internet network ekipmanları üreticisi Juniper Networks Inc., tahminlerden daha düşük kar açıklamasının ardından yüzde 18'lik hızlı bir değer kaybı yaşadı.
Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yaklaşık yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 10:44'te 1,326.7 puana çıktı. Dow Jones endeks vadeli kontratı ise 12 puan ya da yüzde 0.1 yükselişle 12,444 puana ulaştı.
Cumhuriyetçiler ve Demokratların borçlanma limitini artırmak ve temerrütten kaçınmak için iki ayrı plan hazırlamaları sonrası anlaşmaya varılamaması ve bu konuda yürütülen müzakereler hisse senetlerini olumsuz etkiliyor. Hazine Bakanlığı'na göre, hükümetin ödemeleri yapabilmesi için, 2 Ağustos'a kadar, 14.3 trilyon dolar olan borçlanma limitini yükseltmesi gerektiğini kaydetti.
Royal Bank of Scotland Group Plc'nin Londra ofisinden hisse senedi stratejisti Graham Bishop, "İlerleme sağlamak için her şansın olduğunu düşünüyorum" dedi ve "İnsanlar, çözüm olacağından emin" yorumunda bulundu.
11 Temmuz'dan bu yana bilançolarını açıklayan S&P 500 Endeksi şirketlerinin yüzde 79'u beklenenden daha iyi kar açıkladı. Bugün aralarında Boeing, ConocoPhillips, Nasdaq OMX Group Inc. ve Dow Chemical Co.'nun da bulunduğu 53 endeks şirketi karını açıklayacak.