Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasalarında işlem gören hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini hızlı virüs testi sağlamaya yönelik çabaların getirdiği iyimserliğe çevirmelerinin ardından yükseldi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump'ın virüsün yayılmasını önleme amaçı tedbirlerin uzatılması yönünde ani kararı da dahil haftasonu boyunca gelen olumsuz salgın haberlerine karşın son beş seansta dördüncü kez yukarı yönde hareket etti. Sağlık-bakım hisseleri, Abbott Labaratories hisselerinin beş dakikada sonuç veren virüs testlerini açıklaması ile sert yükselmesi ve Johnson & Johnson'ın virüs için bir aşı adayı açıklamasının ardından en fazla kazandıran gruplar arasında yer aldı.

Robeco'nun temel hisse senetleri küresel başkanı Fabiana Fedeli, "Volatilite görmeye devam edeceğimizi düşünüyorum. Hisse senetlerine ne olursa olsun, VIX (volatilite endeksi) çok yüksek seviyelerde kalıyor," dedi ve "Çok fazla haber akışı var ve bunlardan bazıları negatif olacak. Salgına ilişkin endişeler olabilir, şirketlerin bilançolarına ilişkin endişeler olabilir. Ayrıca olumlu haberler de olacak" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi New York saati ile 10:36'da yüzde 1.8 yuakrıda seyrediyorduç Dow Jones Endekis yüzde 1 yükseldi.