Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, perakende sektöründen bazı şirketlerin güçlü çıkan karlarının yavaşlayan küresel ekonomiye ilişkin endişeleri azaltması ile yükseldi. Böylelikle hisseler son beş seansın dördünde yukarı yönde hareket etti. Ancak hisseler, Fed tutanaklarının ABD merkez bankasının faizleri hızlı bir şekilde düşürmeye hazır olduğuna ilişkin sinyalinin güçlü olmaması nedeniyle kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Hisse senetleri Target Corp. ve Lowe’s Cos. gibi perakende şirketlerinin güçlü finansalları ile güne yükselişle başladı. Traderlar ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Çin ile "muhtemelen" anlaşma yapacağı yönündeki açıklamasından da olumlu etkilendi. Ancak Fed tutanakları sonrası satış geldi.

Fed'in Çarşamba günü açıklanan Temmuz ayı toplantı tutanaklarına göre, Fed yetkilileri, geçen ayki faiz indirimini çok düşük enflasyon ve ticaret savaşından kaynaklanan belirsizliklerden dolayı işletme yatırımlarında daha derin bir gerileme riskine karşı bir sigorta olarak değerlendiriyor.

Dow Jones Endeksi 240.29 puan ya da yüzde 0.93 yükselerek 26,202.73 puandan kapandı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi 23.92 puan ya da yüzde 0.82 yükselişle günü 2,924.43 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi 71.65 puan ya da yüzde 0.90 yükselerek 8,020.21 puandan kapandı.