Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyaslarında işlem gören hisse senetleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile bir anlaşma yapmak için hazır olmadıklaını söyleyerek böyle bir anlaşma için aciliyet olmadığını işaret etmesi ve Fed'e bir kez daha büyük çaplı bir faiz indirimine gitme çağrısı yapmasının ardından düştü. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi böylelikle 3 günlük yükselişini durdurdu.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo'nun CNBC'ye yaptığı açıklamada, Huawei Technologies Co.'nun ABD için risk oluşturan tek Çin şirketi olmadığını söylemesi de olumsuz havaya katkıda bulundu. Pompeo ayrıca, ABD ile Çin'in önümüzdeki 1 hafta ya da 10 günlük dönemde görüşmelere, en azından telefonla, devam etmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Dow Jones Endeksi Salı günü 173.35 puan ya da yüzde 0.66 düşüşle 25,962.44 puandan kapandı. S&P 500 Endeksi günü 23.14 puan ya da yüzde 0.79 düşerek 2,900.51 puandan tamamladı. Nadaq Bileşik Endeksi ise 54.25 puan ya da yüzde 0.68 düşüşle 7,948.56 puandan kapandı.

Pacific Investment Management Co. küresel kredilerden sorumlu baş yatırım yetkilisi Mark Kiesel, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Küresel ekonomi yavaşlıyor, para poltikasının sınırları var ve muhtemelen yakın bir dönemde maliye politikasına yeterince dönemeyeceğiz," dedi ve "Gerçek şu ki riskler çok arttı" değerlendirmesinde bulundu.